VoordeurAls je nu de voordeur wil vervangen heb je de tijd mee. De meest prachtige deuren zijn voorhanden, nu heb je de kans om van het aanzien van je pand een mooi geheel te maken. Maar er zijn meer voordelen te behalen dan enkel mooi, lees daarom dit artikel over de voordeur vervangen.

Kunststof en aluminium is onderhoudsvrij

De voordeur die je nu hebt zal waarschijnlijk van hout zijn. Dat betekent om de zoveel jaar de deur schuren en opnieuw lakken of vernissen. Dat kost tijd en geld, en is niet goed voor het milieu. Het is beter om te kiezen voor een deur die geen onderhoud vraagt zoals kunststof of aluminium. Deze materialen kunnen niet rotten of roesten, een beschermende laklaag is niet nodig. De voordeur blijft mooi maar heeft als extra voordeel dat het een isolerende voordeur is. De deur verdien je terug dankzij een lagere energierekening bovenop het voordeel dat je geen onderhoudskosten hebt.

Verdiep je in de U-waarde

Het isoleren bij de voordeur heeft al een lange geschiedenis. Al snel was ontdekt dat de brievenbus een warmtelek was, dus daarvoor kwamen vindingen, maar de echte oplossing is een brievenbus naast de voordeur tegen de gevel of op een paaltje in de tuin, en geen brievenbus in de deur. Er is ook een tijd geweest dat er dan in de gang voor de voordeur een overgordijn kwam als extra sluis. Later kwamen er andere vindingen met daarbij allerlei verkooppraatjes. Gelukkig is er nu de U-waarde, een maatstaf voor het totaal. Hoeveel warmte verlies je in de winter door de voordeur, het kozijn, en eventueel de ruit en brievenbus? Bij een voordeur vervangen is eerst verdiepen in de U-waarde een slim idee.

In feite is alles mogelijk

Alle denkbare stijlen zijn te koop. Bijvoorbeeld een jaren dertig voordeur met een kleine ruitje erin, is leverbaar. Zo’n voordeur is er ook van kunststof, het is dan de vraag of het staat met het geheel? Niet ieder pand zal een mooier aanzien krijgen als het een jaren dertig voordeur heeft. Je kan de deur en het deurkozijn allebei laten vervangen, maar let wel dat het best een verbouwing is. Het is de vraag of een aluminium voordeur in het bestaande houten kozijn kan, misschien is er geen keus en moet je alles laten vervangen? Maar als de voordeur vervangen dan achter de rug is, heb je een modern pand wat meer waard is, en dat maakt de overlast het weer waard.

Bron: deurenweb

Bron foto door Curtis Adams via Pexels

Share Button