Als je een leuke stedentrip wil maken, dan is Den Bosch een hele leuke stad om te bezoeken. Den Bosch is een middeleeuwse stad waar je een heerlijk dagje uit kan beleven. Den Bosch is een bourgondische stad en je kan er makkelijk wandelend op ontdekkingstocht gaan. Ook als je een cultuurliefhebber bent kom je in Den Bosch aan je gerief. Er zijn namelijk ook meerdere musea te vinden in den Bosch. Nu vraag je je misschien wel af wat er dan allemaal te beleven is in Den Bosch? In deze blog lees je meer over een dagje uit in Den Bosch.

Een dagje uit in Den Bosch

Den Bosch is een stad waar je allemaal bijzondere monumenten kan vinden. Ook kan je je er prima vermaken als je van musea houdt. Daarnaast kan je er ook prima winkelen of genieten van een heerlijk restaurant, gezellige cafeetjes en terrassen.

Wanneer je door den Bosch loopt kom je door allemaal leuke en gezellige straatjes van het historische centrum waar ook de imponerende Sint-Jans Kathedraal te vinden is. Tijdens het wandelen moet je beslist een echte authentieke Bossche bol met een heerlijk kopje koffie nuttigen.

De Sint-Janskathedraal

Dit is de grootste kathedraal die je in Nederland vinden kan. De Sint-Jans-Kathedraal moet je echt bezocht hebben als je een echte cultuurliefhebber bent. Het beeld van de heilige maagd Maria dat de Zoete moeder genaamd, trekt veel bezoekers en toeristen naar de Kathedraal toe. De audiotour die gegeven wordt is in verschillende talen bij te wonen.

Het eten van een Bossche bol

Als je een dagje Den Bosch gaat doen, dan mag je niet weggaan uit Den Bosch als je nog geen Bossche bol hebt gegeten. Een Bossche bol is een gebaksoort die zijn oorsprong in Den Bosch vindt. Een Bossche bol wordt gebakken uit soezenbeslag. En na het bakken wordt deze in gesmolten pure chocolade gedoopt, waarna ze weer helemaal worden afgevuld met slagroom. Heerlijk om bij een lekker kopje koffie of thee te nemen.

Het van Gogh Nationaal Park

Het van Gogh Nationaal Park laat je de landschappen en gebouwen zien waar Vincent van Gogh een liefde voor voelde. Het tekenen heeft hij dan ook op die plek onder de knie gekregen. Hij was zijn hart verloren aan de natuur en het boerenbestaan in Brabant.

Workshops aardewerk schilderen

Als je met een groep naar Den Bosch gaat en je houdt van een actief uitje is het ook heel leuk om een workshop aardewerk schilderen te volgen. Je kan met alle leden van het gezin of de familie hieraan meedoen. Hoe leuk is het om je eigen kop en schotel mee naar huis te nemen als herinnering aan je dagje Den Bosch.

Vaartocht op de Binnendieze

Iedere 20 minuten kan je een boot nemen om een historische boottocht te maken over de grachten. De grachten dragen allemaal verhalen over Den Bosch en zijn historie met zich mee die dan tijdens deze boottocht allemaal verteld worden. Deze vaartocht is een echte aanrader als je echt meer te weten wil komen over den Bosch en zijn Historie.

Share Button