Het is erg leuk om te gaan verhuizen, zeker als je op kamers gaat. Het kan zo zijn dat je een kamer vindt die gemeubileerd is. Daar zitten voor en nadelen aan vast, die gaan we in deze blog met je doornemen. Een gemeubileerde kamer is een kamer die je huurt of een kamer die je koopt met de meubels die er nog instaat. Vaak moet je een klein extra bedrag betalen voor de meubels maar het kan ook zo zijn dat ze bij de prijs inbegrepen zitten.

De voordelen van een gemeubileerde kamer

Er zitten natuurlijk wat voordelen aan het huren of aan het kopen van een gemeubileerde kamer. Die hebben we hieronder voor je in een rijtje gezet.

  • Je hoeft zelf niet meer op zoek te gaan naar meubels, want je hebt ze al. 
  • Doordat je al je meubels al binnen hebt, hoef je geen extra geld uit te geven aan meubels en zo bespaar je een hoop kosten en kan je goedkoop verhuizen.
  • Omdat je alle meubels al in je huis hebt staan hoef je niet te gaan sjouwen met alle zware dingen. 
  • Als de meubels al in je huis staan is dit weer een dingetje die kan je alvast kan afstrepen op de verhuis checklist. 

De nadelen van een gemeubileerde kamer

Waar er voordelen zijn, zijn er ook vaak nadelen, en dat is hier niet anders. 

  • Het kan zijn dat de meubels niet jouw stijl zijn en niet bij het huis passen. 
  • Ook kan het zo zijn dat de meubels al zijn verouderd waardoor ze niet meer van hele goede kwaliteit zijn. 
  • In het begin kan het voelen als niet eigen, je hebt de meubels namelijk niet uitgezocht en meubels zijn toch altijd een persoonlijke keuze. 

Conclusie 

Als je een kamer huurt of koopt die al gemeubileerd is kan je goedkoop verhuizen. Het is dan ideaal om te kiezen voor een goedkoop verhuisbedrijf zoals Student Verhuis Service. Er zijn een aantal voordelen aan het huren of kopen van een gemeubileerde kamer, zo hoef je bijvoorbeeld zelf niet meer op zoek te gaan naar meubels, bespaar je kosten en je kan een groot deel van je verhuischecklist al afstrepen. Maar er zitten helaas ook wat nadelen aan verbonden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de meubels niet mooi vindt en ze niet bij jouw stijl passen. Zou jij een kamer willen die al gemeubileerd is? 

Share Button