Een prefab woning houdt in dat de woning vooraf gefabriceerd is. Net als bij de IKEA krijg je instructielijst hoe je iets in elkaar moet zetten. Zo werkt het ook bij een prefab woning. Dit geldt voor elke woning die je wilt gaan bouwen. Een bungalow, rijtjeshuis of een prefab villa bij oosthuis. Er wordt dan in de fabriek de onderdelen gemaakt. Maar is een prefab woning gunstig? En waarom kiest niet iedereen voor een prefab woning?

 

Waarom een prefab woning

 

Een prefab woning is goedkoper dan een huis dat vanaf de grond gebouwd wordt. Een prefab woning kan binnen 8 weken gebouwd worden, dat is veel sneller dan een huis dat vanaf de grond gebouwd moet worden. Omdat het zo snel gemaakt kan worden zijn de kosten ook lager. Prefab woningen worden in de fabriek gemaakt en zijn daarom met goede kwaliteit gemaakt, ook voor slechte weersomstandigheden. Een leuk voordeel is van een prefab woning dat je zelf een beetje kan designen hoe je huis er uit wilt laten zien. Dit kan bijvoorbeeld zijn hoe groot de slaapkamer, woonkamer of badkamer is.

Nadelen prefab woning

 

Je zult dus denken waarom zal ik niet voor een prefab woning gaan. Een prefab woning zelf is goedkoper dan een normale woning, maar het laten bouwen en transporteren is wel veel duurder. Je hebt misschien wel een hijskraan nodig en je moet ruimte hebben voor een vrachtwagen op jouw terrein. Wat ook een nadeel kan zijn is dat je beperkt bent als je iets wilt verbouwen. Doordat alles in het fabriek gemaakt is en alles perfect bij elkaar past, kun je niet zomaar iets verbouwen.

Conclusie

 

Eigenlijk kom je op conclusie dat een prefab woning gunstig is, omdat je het goedkoop kan laten maken, maar het transporteren kost over het algemeen meer geld en het laten bouwen ook. Dit hangt er ook af hoe groot je prefab woning is, maar het zal relatief duur zijn. En als je je huis wilt laten aanpassen, vergroten of verbouwen gaat dit bijna niet, omdat het in de fabriek zo perfect op elkaar is gemaakt. Dit kan een reden zijn waarom niet iedereen voor prefab woning kiest.

 

Share Button