Comfort en veiligheid, dit zijn twee woorden die voorrang moeten krijgen bij de keuze van de meubelen en voorwerpen die deel zullen uitmaken van de babykamer. Onder deze voorwerpen is er een die door ouders vaak wordt vergeten, de matras.

Een babymatras is een van de belangrijkste items in de babykamer, het is tenslotte de matras waarop de kleine het grootste deel van de tijd zal verblijven. Volgens een onderzoek slaapt de baby tot 20 uur per dag en heeft hij dus alle comfort nodig voor een rustige slaap.

De eerste maanden van het leven van de baby zijn essentieel voor de ontwikkeling van het kind, daarom is een gezellige, veilige en rustige omgeving noodzakelijk. Om dit mogelijk te maken, moet een kwaliteitsmatras, met comfort en duurzaamheid, deel uitmaken van het ledikant. Anderzijds kan een matras van lage kwaliteit verschillende risico’s inhouden voor de ontwikkeling van de baby, zoals de groei.

Om je hierbij te helpen, hebben wij enkele tips opgesteld over hoe je de beste matras voor jouw babybedje kunt kiezen. Check!

Controleer de dichtheid van de matras

Elk matras heeft een dichtheid, die niets anders is dan de hoeveelheid schuim die het heeft, dit schuim is hoeveel het matras ondersteunt in gewicht. Ideaal voor baby’s en kinderen tot 3 jaar is een matras met een dichtheid van D18.

Dit is een stevige matras, maar tegelijkertijd comfortabel voor de ruggengraat van de baby terwijl hij slaapt. Controleer dus voor je de matras koopt de dichtheid en zorg ervoor dat de matras geschikt is voor de baby om zich comfortabel te voelen.

Controleer of het anti-allergisch is

Een andere belangrijke factor bij de keuze van het ideale matras voor het babybedje is of het anti-allergisch is, de gezondheid van de kleine moet immers altijd op de eerste plaats komen.

Een anti-allergisch matras helpt aandoeningen van de luchtwegen en huidallergieën bij de baby te voorkomen. Tegenwoordig zijn de meeste matrassen op de markt anti-allergisch, maar het is altijd goed om dat te controleren voordat je ze koopt.

Controleer de matrasmaat

De matras moet altijd de juiste maat hebben voor het ledikant van de baby. Er mag geen ruimte overblijven of ontbreken, want dat tast het comfort en de veiligheid van het kind aan.

Controleer daarom bij het kiezen van de matras de grootte en de afmetingen van het ledikant. De meest voorkomende modellen zijn 130cmX70cm of iets kleiner, met 130cmX60cm.

Online een matras kopen

Internet heeft voor de gebruikers talloze mogelijkheden geopend, en wanneer het erom gaat de kamer voor te bereiden op de komst van de baby, wordt dit alternatief zelfs nog meer geldig. Je hoeft niet verschillende winkels te bezoeken op zoek naar het perfecte product, je hoeft alleen maar op het internet te zoeken en je vindt verschillende modellen babymatrassen.

Share Button