woningBen jij van plan binnenkort je woning te koop aan te bieden? Dan is het slim om even de tijd te nemen om je te oriënteren op het verkoopproces. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om dit proces te versnellen, en bovendien een zo hoog mogelijke prijs te vangen voor je woning. Lees snel verder om er achter te komen wat jij kunt doen, en verkoop je huis binnen no-time!

Schakel een goede makelaar in

De eerste tip ligt natuurlijk nogal voor de hand, maar je kunt eigenlijk niet zonder een goede makelaar. Waar je ook woont, het moet altijd mogelijk zijn een geschikte makelaar te vinden die jou kan helpen bij de verkoop. Kies daarbij het liefst voor een lokale makelaar, want deze kent de omgeving het beste. Een makelaar Eindhoven bijvoorbeeld, zal precies weten hoe de stad in elkaar steekt en welke wijken passen bij welke doelgroep. Als jij jouw woning in deze regio wilt verkopen kies je dus het beste voor een verkoopmakelaar Eindhoven. Deze heeft contact met mensen die in deze stad een woning willen kopen, en kan deze zo gemakkelijk koppelen aan jouw huis. Bovendien kun je deze makelaar in Eindhoven ook om advies vragen betreft andere diensten die je nodig hebt. Denk aan een verkoopstylist of het laten wegwerken van achterstallig onderhoud.

Ga voor verkoopstyling

Of je het nu uitbesteed of er in je eentje mee aan de slag gaat, verkoopstyling is ontzettend belangrijk. Verkoopstyling heeft betrekking op styling die ervoor zorgt dat een zo groot mogelijke doelgroep zich thuis voelt in de woning, of zichzelf er op zijn minst in ziet wonen. Veel huizen zijn heel persoonlijk ingericht, met opvallende kleuren en zeer sprekende interieurstijlen. Leuk voor jou als bewoner, maar voor andere mensen is het vaak moeilijk voor te stellen hoe ze het zelf zouden inrichten. Daarom kun je het beste de ruimte zo neutraal en licht mogelijk inrichten. De ruimte lijkt dan niet alleen groter, maar mensen kunnen zich ook gemakkelijker voorstellen hoe het eruit zou zien als ze er zelf in wonen.

Werk achterstallig onderhoud weg

Als kopers kunnen kiezen uit twee dezelfde type woningen, maar één daarvan heeft veel achterstallig onderhoud, dan kiezen ze vaak voor de andere. Logisch natuurlijk, want veel mensen hebben geen zin in al deze klusjes. Zorg er daarom voor dat je achterstallig onderhoud (en zeker de makkelijke klusjes!) zoveel mogelijk wegwerkt. Repareer die lekkende kraan, schilder dat vergeelde muurtje en vervang die paar kapotte dakpannen. Het zijn vaak maar kleine klusjes, maar allemaal samen kunnen ze de koper het gevoel geven dat er veel teveel aan het huis moet gebeuren, en dat is niet prettig.

Als je een fijne verkoopmakelaar in Eindhoven hebt ingeschakeld kan deze je adviseren over welke klussen je het beste kunt uitbesteden en welke je zelf kunt doen. Een makelaar bekijkt de woning namelijk vanuit het oogpunt van de koper, en kan daarin dus actief met je meedenken.

Share Button