Texel is namelijk een Waddeneilandje in Nederland die vanaf het jaar 1170 niet meer vast zat aan het Nederlandse continent. Je zult je afvragen waarom men dan ervoor zou kiezen om werkzaam te zijn op zo een eiland. Ben jij benieuwd wat Texel allemaal te bieden heeft? Zit jij te overwegen of werken in Texel een goede keus is voor jou? In de onderstaande alinea’s zijn redenen opgesomd waarom Texel een goed idee kan zijn voor jou.

Behoeftebevrediging op Texel

Texel kan veel voor jou betekenen, omdat zij heel veel in huis hebben. Denk maar aan eten, drinken, ontspanning, wonen, gemak, gezondheid, mode, natuur, elektronica, groot- en detailhandel, school en transport. Met andere woorden kunnen uw basisbehoeften bevredigd worden. De bovengenoemde punten kunnen jou alvast de neiging geven om je thuis te voelen.

Waarom werken op Texel?

1.Openbaar vervoer

De mogelijkheid om vanuit het Nederlandse continent naar Texel te reizen is aanwezig. Dit kan namelijk per boot geschieden en duurt maximaal 20 minuten. De boten varen elk uur van de dag tussen 6.30u tot en met 21.30u. Een retour kost maar liefst €2,50. Verder kun je ook nog gebruik maken van de bussen. Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken hoe jij van de ene naar de andere plaats moet gaan. Jouw vervoer is dus al geregeld!

2. Veel bedrijven

In Texel tref je veel bedrijven aan waar je kunt werken. Denk bijvoorbeeld maar aan simpele bedrijven zoals slijterijen, slagerijen, boekwinkels, bezorgdiensten, drogisterij, opticiens, kledingzaken, juwelierszaken, bedrijven die zich bezighouden met de natuur, elektronica winkels, detail- en groothandel. Je hebt dus de gelegenheid om te na te gaan welk bedrijf jou aanspreekt. Vaak genoeg verschijnen ook vacatures op de media, waarbij bedrijven in Texel op zoek zijn naar werknemers. Raadpleeg hierbij het internet, waarbij jij kunt nagaan welk beroep behoefte heeft aan personeel.

3. Scholing

Texel heeft basisscholen, maar ook een middelbare school. Dit Waddeneiland telt wel ruim 13.500 inwoners, dat wilt zeggen dat de (middelbare) scholen moeten toenemen. Hierdoor zal de vraag naar leerkrachten groot zijn. Scholing is van eminent belang, omdat niets krachtiger is dan educatie. Scholing is ook een rede waarom werken op Texel belangrijk en goed is. Middelbare scholen zijn er in soorten. Kijk maar naar de soorten middelbare scholen die er zijn! Enkele zijn praktisch onderwijs, havo, vwo, etc. Om de studenten van Texel moeite te besparen, kunnen deze scholen dichtbij hen komen. Hierdoor zal er meer werkgelegenheid zijn en nog een rede waarom werken op Texel belangrijk is.

4. Luchtvaart

Ben je werkzaam in Texel, woon je ver weg van Schiphol en moet je voor zaken naar het buitenland? Geen nood! Je hoeft niet helemaal naar Schiphol te reizen, want ook Texel heeft hun eigen internationale luchthaven. De naam hiervan is Texel International Airport. Je bespaart hierdoor tijd, moeite en kosten.

5. Kansen

Zoals je ziet is er heel veel te doen op Texel. Maar denk je dat je creatief genoeg bent om een onderneming daar te starten? Dat kan! Texel staat voor velen bekend om de toeristische aangelegenheden. Wellicht kun jij je in deze richting specificeren en wel beter op de markt spelen dan de bestaande concurrenten! Let wel, jouw prijzen en activiteiten dienen aantrekkelijk mogelijk te zijn voor uw potentiële klanten. Qua toerisme kun je hierbij denken aan woning huur, bezoek aan de verschillende dorpjes, bezoek aan de natuurlijke aanwinsten (zoals stranden, duinen, weilanden, etc.)., bezoek aan diverse musea enzovoorts. Of je kunt bijvoorbeeld eendaagse tours organiseren waarbij eten, drank en een rondwandeling jouw inkomsten kunnen bepalen. Heb je zangtalenten in huis en wens je in het weekend zakcentje te verdienen? Ga dan een samenwerking aan met een eetzaakje, waarbij jij als gast voor enkele uurtjes zal optreden. Wees creatief!

Brainstormen

Zoals je in de bovenstaande hebt gelezen, zie je dat de mogelijkheid om geld te verdienen in Texel bestaat. Je dient alleen goed voor jezelf na te gaan wat je precies wilt en of je uit je inkomsten gaat kunnen leven. Vervolgens zie je ook dat Texel je van alles, qua basisbehoeften, biedt. Dus ook wonen en werken zou in Texel kunnen. Succes met het maken van jouw keus!

Share Button