Texel, een hele leuke plek in Nederland. Deze plek biedt jou diverse toeristische activiteiten zoals paardrijden, langs de stranden lopen, de bierbrouwerij bezoeken en noem maar op. Ook zijn er leuke vakantiehuizen beschikbaar voor toeristen en zelfs Nederlanders die de behoefte hebben om een weekendje uit huis te zijn. Maar wist je dat je naast al deze activiteiten ook kunt shoppen op Texel? In de volgende overzichten lees je meer over de dingen die dit eilandje biedt en wat shoppen op Texel zo bijzonder maakt. Zeer aantrekkelijk voor de toeristen en de zogenoemde “toeristen in eigen land” dus!

Wat Texel aanbiedt

Op Texel is de mogelijkheid voor jou er om aan jouw trekken te komen. De winkels die op dat eiland opereren kunnen jouw wensen en behoeften zeker tot realisatie brengen. Deze zijn in categorieën onderverdeeld en zijn namelijk:

Eten en drinken

 • Bakkerij: waar jij lekker jouw ontbijt kunt halen.
 • Eten en drinken: winkels die jouw behoefte kunnen bevredigen vanaf detail tot eindproduct zijn onder andere De Oude Vismarkt van Texel, De Texelse Chocolaterie, De Vakslager Peter Haker, Keijser Aardappelen & Asperges, Peek Wadden bv, Restaurant Het Kook Atelier en dergelijke. Op Texel zal jouw honger zeker worden gestild en dorst worden gelest!
 • Slijterij: heb jij trek in wijn? Ben jij alleen of met een groepje vrienden? Ook die kun je halen bij de verschillende slijterijen op Texel! Enkele zijn Slijterij Smidt-Witte, Slijterij-Wijnhandel De Wit v.o.f, Wijnhuis Texel en dergelijke.
 • Slagerij: ben jij speciaal op zoek naar een specifiek stuk vlees? Moet jij dat stukje vlees per pond of per kilogram hebben? Hierbij zijn er op Texel slagerijen die u van dienst kunnen zijn! Denk maar aan Keurslagerij Dros, Slagerij Goënga, enzovoorts.

Ontspanning:

 • Boeken: voel jij jouw ontspannen door te lezen? Voor de boekenwurmen heel erg interessant, indien je bijvoorbeeld op het terras wenst te zitten en jouw boeken wilt lezen.
 • Fotografie: ben je speciaal op vakantie op Texel om een speciale evenement te vieren? Het kan jouw jaar- of trouwdag zijn. Herinneringen zijn altijd leuke momenten om terug naar te kijken en ook op Texel kun jij die waarmaken! Een goede fotograaf is helemaal niet weg te denken bij deze! Edo Kooiman Fotografie bijvoorbeeld, een fotograaf die ook op Texel is gevestigd.

Gemak:

 • Bezorgservice: waarbij je lekker in jouw (vakantie)huis kunt blijven en hetgeen je besteld hebt, geleverd kunt worden. Dit is heel erg handig wanneer je lekker thuis wenst te zijn en toch jouw wensen (gekochte goederen) kunt vervullen.

Gezondheid:

 • Drogisterij: ben je iemand die altijd uw lichaam verzorgd en onderhoud? Op Texel kun je ook shoppen in de drogisterij! Uw hele vakantie is hierdoor gedekt.
 • Opticien: heb jij problemen met jouw ogen? Maak dan geen grappen met jouw gezondheid en raadpleeg de opticien! Leijdekkers Juwelier en Opticien is bereid jou te helpen hiermee.

Mode:

 • Juwelier: een leuke wandeling maken binnen dit leuk eilandje waarbij juwelier helemaal niet weg te denken is. Elke vrouw wilt er stralend uitzien. Je hoeft niet altijd veel, maar normale oorknoppen zouden jou best wel goed laten voelen. Juwelier Martin Tromp heeft bijvoorbeeld leuke spullen die jou zullen laten schitteren!
 • Kleding: Op Texel wil jij je gedurende een mooi zonnig weertje graag luchtig aandoen. Hier zijn er ook heel veel kledingzaakjes die passende kledingstukken voor jou te bieden hebben. Voorbeelden hiervan zijn Boetiek De OORZAAK, CarCo Boetiek, enzovoorts.

Natuur:

 • Bloemen en planten: heel erg aantrekkelijk indien je heel veel van die kleurrijke bloemen houdt.
 • Dierenbenodigdheden: heb je jouw huisdier ook op vakantie meegenomen? Of wens je de paarden te voeden op het weiland? Geen probleem! Dit heeft Texel ook aan te bieden.
 • Natuurwinkels: ben jij een natuurmens? Houd jij van dieren, fruit en groenten? Dit eiland heeft jouw wensen en behoeften al gereed staan! Winkels zoals Boerderij Hoogvliet, De Zelfpluktuin en Zorgboerderij Novalishoeve staan voor je klaar om jou van dienst te zijn.

Elektronica:

 • Elektronica: de technologische winkels zijn tegenwoordig helemaal niet weg te denken en ook op Texel kun jij bijvoorbeeld je mobile telefoon halen. Een paar winkels die op Texel zijn gevestigd zijn, zijn Expert / Schoorl BV en EP Voordeelland.

Woning:

 • Woon jij op Texel of heb jij leuke spullen in huis en rondom jouw huis nodig? Ook dit is geen probleem! Indien jij hier woonachtig bent of niet en woonaccessoires voor binnen en buiten jouw huis nodig hebt, zijn die ook ter beschikking. Hier kun jij bijvoorbeeld denken aan woonaccessoires de Binnenburg.

Overige:

 • Detailhandel overig: wanneer je bijvoorbeeld spullen wenst te kopen bij de detailhandel Blokker. Hier vind je bijvoorbeeld gedetailleerd keuken spullen van pannen tot tafelkleedjes. 
 • Groothandel: ben jij met een grote groep op bezoek? Ook de groothandelaren in food, non-food en versproducten zijn actief op Texel! Denk hierbij aan het bedrijf Hanos.

Wat shoppen op Texel zo bijzonder maakt

Aangezien Texel vanaf het jaar 1170 niet meer verbonden is aan het vaste land van Nederland, wordt dit eiland door velen gezien als een toeristen aangelegenheid. Wat shoppen op Texel zo bijzonder maakt, is dat zij alles wat elke individu nou wenst of behoeft in de winkel heeft. Ben jij niet woonachtig in Texel en wil jij graag een weekendje ontspannen buiten jouw huis? Texel is in dit geval een aanrader!

Share Button