Naast een bank, bijzettafel, fauteuil en tapijt beschikt een kamer misschien over een wandpaneel. Volgens de regels van de decoratie maakt een wandpaneel het verschil in het uiterlijk van deze omgeving, want daar wordt de persoonlijkheid en de stijl van de bewoners doorgegeven door de samenstelling van de objecten en de keuze van de afwerkingen.

Wat is de functie van het wandpaneel?
Naast het oogpunt voor decoratie helpt het wandpaneel ook om de TV aan de muur te bevestigen, waardoor de structuur van het gebouw veiliger wordt en de elektrische draden erachter verborgen blijven. Hierdoor ziet het er mooier uit en hoeft het niet zo veel gereinigd te worden als het gaat om de ophoping van stof.

Hoe kies je het paneel voor de kamer?
De organisatie van een kamer is uiterst belangrijk, vooral wanneer het gaat om een beperkte ruimte, dus zeer klein. In dit geval is het ideaal om het paneel te gebruiken om omgevingen op te delen, zoals in appartementen in open stijl, waar je de muur elimineert om meer ruimte te krijgen zonder de functionaliteit en de privacy van de plek aan te tasten.

Een andere manier om het paneel van de woonkamer te kiezen is het bestuderen van de indeling en de stijl van de decoratie. Definieer hoe de verdeling van elk element zal zijn en welke look je wilt overbrengen in dit gebied. Hieruit kan eenvoudig de grootte van het paneel worden bepaald, het ontwerp en dus de kleuren worden gekozen.

Het belangrijkste is om prioriteit te geven aan de behoeften van de bewoners! Er zijn immers modellen met nissen, lades, kasten, ruimte voor TV, compartimenten voor apparaten en elektronica enzovoort. Zoek een model dat schoonheid en functionaliteit samenbrengt!

Hoe versier je het TV-paneel?
Gebruik de techniek van minder is meer! Voeg niet teveel elementen toe aan dit paneel, want het uiterlijk wordt overbelast en krijgt andere proporties in combinatie met de bank, het tapijt en de tafels.

Plaats een voorwerp dat opvalt (lijst) of maak een compositie van slechts één element, zoals een set boeken, vazen, een paar beelden, voorwerpen met dezelfde toon en zo verder.

Wanneer de beschikbare ruimte zeer beperkt is, kies dan een muur en monteer het paneel dat het hele sociale gedeelte van het appartement in beslag neemt. Het combineren van materialen en texturen is ook essentieel om een creatief resultaat te hebben. Evalueer een compositie die in harmonie is met de rest van de decoratie.

Bron: www.deurenweb.nl

 

Share Button