Texel is een buitengewoon heerlijke plek om er te wonen en een locatie waar je het rustig wonen met een mooi uitzicht waar kunt maken. Dit schitterend waddeneiland in Nederland is de ideale plek waar je een rustige leefstijl kunt hebben maar is ook de plek voor een amusement volle beleving in je vrije tijd. Je wilt voordelig wonen maar ook kiezen voor de fijnste appartementen. Een appartement dat voor jouw betaalbaar is, jouw een veilige leefomgeving biedt en dat helemaal past bij jouw omstandigheden.

Hieronder volgt een lijst van appartementen voor hulpbehoevenden:

Sociale huurwoningen bij Ten Anker woonzorgcomplex, gelegen aan de Timorlaan139, 1782 DR Den Helder

Hier kun je betaalbaar zelfstandig wonen in een eenkamerappartement met pantry en badkamer. Ten Anker garandeert je goede zorg en diensten zoals een restaurant, een winkeltje, een kapper en een pedicure. Daarnaast kun je gebruikmaken van de algemene ruimten voor ontspanning, de bibliotheek, de internetcafe, het restaurant en de tuin. Behalve dat je er vaak leuke activiteiten meemaakt, is er tegenover Ten Anker het Timorpark waar je lekker kunt genieten van de natuur. Verder heb je om de hoek de huisartsenpraktijk en de apotheek. Daarnaast krijg je 500 meter verderop het Noordwest Ziekenhuisgroep. Ook over het openbaar vervoer hoef je geen zorgen te maken, want die is heel goed geregeld.

2. Aanleunwoningen bij Ten Anker woonzorgcomplex aan de Timorlaan 141 t/m 169, 1782 DR Den Helder

Deze woningen bieden je 3 kamers en staan naast het verzorgingshuis dat je 24 uur per dag desgewenst de nodige zorg levert. Daarnaast heb je vrije toegang tot de gemeenschappelijke tuin, het restaurant, winkeltje, bibliotheek, kapper, pedicure en kapel in het zorgcentrum.

Wil je meer informatie over de sociale huurwoningen en de aanleunwoningen van Ten Anker, neem dan contact met de bewonersconsulent via het telefoonnummer 088 – 921 00 17. Tijdens werkdagen kun je contact maken van 8.30 uur- 13.00 uur. Je kunt ook mailen naar ten.anker@woonzorg.nl

3. Beschermd wonen

Dit is een servicepakket van appartementen voor mensen met dementie en intensieve lichamelijke zorgvraag. Hiervan zijn er 32 appartementen beschikbaar. Deze appartementen bestaan uit twee kamers  en in het gebouw is er permanente zorg voor de behoeftigen. Deze appartementen zijn nog in aanbouw en zullen volgens planning eind 2019 af zijn. De appartementen bieden je wooncomfort en duurzaamheid. De appartementen zijn ook energiezuinige woningen, zonder gasaansluiting en geven een uitzicht op een groene parkachtige omgeving. Als je meer wilt weten over ‘Beschermd wonen” kun je contact opnemen met José Hagen op het nummer 0222-363200

4. Wonen met een plus

Dit servicepakket bestaat uit appartementen met 3 kamers en zijn bestemd voor mensen die minder zorg nodig hebben. Ze zijn ook geschikt voor echtparen waarvan één van de partners hulpbehoevend is. Ook deze appartementen bieden wooncomfort en zijn energiebesparende woningen met een groene parkachtige omgeving. Wil je meer weten over “Wonen met een plus” neem dan contact op met Jose Hagen op het nummer 0222-363200.

Voor de niet hulpbehoevenden zijn de volgende appartementen beschikbaar:

Stichting Woontij

Stichting Woontij is in oktober 2018 gestart met de bouw van 8 appartementen aan de Hollewal in Den Burg te Texel. De appartementen zijn identiek met een slaapkamer en zijn gelijkvloers. Vier woningen zullen op de begane grond zijn en vier op de etage. Het gebouw zal geen lift hebben. Voorspelbaar is dat je de appartementen na een jaar kunt bewonen. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je in aanmerking komen voor zo een appartement.

  • Appartement aan de Houtmanstraat 32, 1792 BC- Oude schild

Dit appartement ligt op de eerste verdieping en hierin heb je een slaapkamer met een open keuken en een balkon. Dit appartement wordt aangeboden door Woontij.

  • Appartement aan de Polderweg 216, 1782 EC Den Helder

Dit appartement ligt op de tweede verdieping en hierin heb je twee slaapkamers. Verder is er geen tuin of balkon. Dit appartement wordt eveneens aangeboden door Woontij.

  • Appartement aan de Spoorstraat 112, 1781 JJ- Den Helder

Dit appartement is op de tweede etage. In dit appartement heb je een slaapkamer. De keuken is dicht en je kunt ook heerlijk genieten op het balkon. Woontij is ook de aanbieder van dit appartement.

  • Appartement aan de Oostslootstraat 1- A, 1781 KR- Den Helder

Dit appartement is op de begane grond en deze heeft een slaapkamer.
Woontij biedt je ook dit appartement aan.

Texel geeft je voldoende alternatieven voor het huren van betaalbare appartementen waar je veilig en comfortabel kunt wonen. Daarnaast biedt Texel jouw ook appartementen met service op maat.   

Share Button