Het zal niemand ontgaan zijn dat thuis een kantoor de toekomst is. Door een virus zijn we massaal thuis gaan werken, daardoor zijn er minder forenzen dus minder auto’s op de weg. Als we niet thuis blijven werken om geen virus op te lopen, dan blijven we wel thuis werken om niet teveel stikstof uit te stoten. Maar hoe moet dat; een thuiswerkplek inrichten? Lees in deze tekst enkele tips.

 

Veel hangt van ruimte en budget af

 

Het probleem is dat de beste tips nu net die adviezen zijn op plaatsen waar genoeg geld en ruimte is. Al lang worden extra schuurtjes verkocht die goed geïsoleerd zijn zodat het als een hobbyruimte kan dienen, maar nu staan diezelfde blokhutten online als thuiskantoor. Als er een ruime tuin is, dus nog plaats voor zo’n extra schuurtje, dan is dat ideaal. Het is een flinke investering, maar daarvoor heb je wat waardevols terug. Als je dan ook nog het geld hebt om de werkruimte in te richten met echt kantoormeubilair, dan zit je helemaal goed.

 

Een thuiswerkplek inrichten met een beperkt budget

 

Een gegeven is, de keukentafel met daaraan een eetkamerstoel, is ongeschikt om aan te werken. De hoogte is niet goed, daardoor is de werkhouding niet correct, en dat leidt tot lichamelijke klachten. Veel mensen zijn gewend om zo op een laptop iets te doen, bijvoorbeeld bij online iets kopen. De laptop op de keukentafel, en een kwartier verkeerd zitten zal niet tot lichamelijke klachten leiden. Maar nu we echt urenlang zo moeten werken, moeten we een thuiswerkplek inrichten. Het mooiste hiervoor is als er nog een ruimte vrij is. Aldaar een refurbished bureau met een ergonomische bureaustoel. Dan zorgen dat het beeldscherm op de goede hoogte staat om nekklachten te voorkomen, dan ben je al een heel eind.

 

Let daadwerkelijk op ieder detail

 

Op kantoren is alles doordacht. De arbowetgeving is omvangrijk, niets heeft het voordeel van de twijfel gekregen. De luchtcirculatie en ventilatie, de temperatuur, het licht op de werkplek, daadwerkelijk alles voldoet aan de norm. Bij een thuiswerkplek inrichten zal je lang aan het verfijnen zijn. Zoiets als een mobiele airco met luchtfilters is in feite geen overbodige luxe om tijdens warme zomerdagen te kunnen functioneren. Een goede bureaulamp is belangrijk, ook al lijken bureaulampen iets van vroeger. Een thuiswerkplek inrichten met een beperkt budget zal dus nooit in één keer lukken, het is een kwestie van verfijnen om een gezonde en rustige werkplek te creëren.

 

Share Button