Wanneer je jouw leefruimte voorziet van klassieke deurkrukken, put je uit een rijke geschiedenis en een lange reeks legendarische ontwerpers. Ontwerpers die de moderne wereld hebben gevormd. Een huis dat zich aan deze klassieke gevoeligheden houdt, straalt een bijna tastbaar gevoel van erfgoed en verfijning uit. Denk aan Victor Horta’s Maison & Atelier Horta, het Griekse Pantheon of de kathedraal Notre Dame. Er is een reden waarom mensen van over de hele wereld naar deze plaatsen komen. Een leefruimte die is ontworpen met geschiedenis in gedachten, is gebaseerd op de hoogste normen van schoonheid. Dat is een redelijk goede reden om klassiek te gaan. Een gevoel van geschiedenis. Modern klassiek Europees decor is een amalgaam van verschillende belangrijke invloeden – waarvan de meest opvallende: Victoriaans, Romeins en Grieks.

 

Fantastisch functioneel

 

Voordat je zelfs maar nadenkt over hoe jouw ruimte eruit zal zien, moet je goed nadenken over hoe deze functioneert. Het moet iets zijn dat je kunt gebruiken. Gemakkelijk. Sommige moderne accessoires zien er geweldig uit, maar brengen net niet dat unieke van klassiek deurbeslag. Klassieke handgrepen bestaan al heel lang. Ze functioneren goed. We hebben het over ergonomie, betrouwbaarheid en stijl. Je kunt op een klassiek handvat vertrouwen.

 

Tijdloosheid

 

Uithoudingsvermogen. Dat is nog een voordeel van klassiek gaan met je handvatten. Je baseert je beslissingen niet op rages die niet lang duren, tv-kasten, harige hoezen voor toiletbrillen en gestencilde muren. Ooit door een oud tijdschrift gebladerd en een kamer van tientallen jaren geleden gezien en wauw gedacht? Dat doorstaat de tand des tijds voor jou.

 

Eenvoudig is mooi

 

Klassieke deurknoppen zijn over het algemeen eenvoudiger en iets ingetogener dan hun ultramoderne tegenhangers. Dat is wat ze geweldig maakt. Enkele van de mooiste dingen ter wereld zijn de mooiste. Als je voor die verfijnde look gaat, wil je echt niet te gek worden. Zoals Leonardo Da Vinci ooit zei: “Eenvoud is de ultieme verfijning”. We hebben de neiging om te denken dat hij het een en ander hiervan af wist. Minimalisme is kunst. Er is iets zo rustgevend aan eenvoud en orde. Ga voor klassiek. Wees vreedzaam.

 

Impact

 

Ingetogen betekent niet saai. In feite kan een klassieke inrichting een enorme klap uitdelen. Sterke lijnen. Symmetrie opleggen. Bestellen. Dit zijn de woorden die een goed uitgevoerde klassieke esthetiek oproept. Als klassieke deurklinken konden spreken, zouden ze constant praten over luxe en elegantie. Maar vergeef het hen, ze weten niet anders. Ze zijn gemaakt met een doel. En dat doel is om de natuurlijke orde van het universum te imiteren. De esthetiek werd gecultiveerd in een tijd vóór camera’s. Toen kunst centraal stond in de samenleving. Destijds waren mensen geobsedeerd door schoonheid. Ze wilden het begrijpen. Ze creëerden formules voor de dingen die het menselijk oog het meeste plezier brachten: gulden snede en wiskundige modellen voor perfectie. Een klassieke inrichting is het resultaat.

Bron: Homewishez.nl

 

Share Button