Ben jij een creatieve duizendpoot of hou je ervan om je interieur mee te laten leven met het komen en gaan van de seizoenen? Er zijn zoveel manieren om je huis op een smaakvolle en warme manier te decoreren voor de herfst. We brengen je alvast even in de sfeer want een herfst make-over betekent niet dat je je hele huis moet pimpen!

Breng sfeer binnenshuis
Als het buiten nat en kouder komt, hebben we zin om ons thuis te settelen en het gezellig te maken! Zomerspullen gaan even op zolder, de zachte kussens en spreien worden bovengehaald…nu nog wat decoratie!
Pompoenen, kalebassen, herfstbladeren en dennenappels zijn overal te vinden en je kunt al deze elementen verwerken in “stil levens” zoals een herfstkrans, of het schikken van miniatuur pompoenen.
Al eens een slinger gemaakt van grote dennenappels met verse magnolia?

Herfstplanten voor een fleurig en geurig najaar
Typische herfstplanten? Ze bestaan? Je kan er je voordeur mee op vrolijken, ophangen in een krans, maar een nieuwe plant in huis, zorgt ook in de herfst voor nieuw leven.
De aster bijvoorbeeld, de herfstbeauty met uithoudingsvermogen! Of sedum, die zich overal graag settelt en skimmia die van groen naar rood verkleurt vanaf september.

Kruidige geuren zoals appel, kaneel, noten geven het uitgesproken karakter van het herfstseizoen. Naast huisparfums pf -kaarsen kan de geuren ook zelf maken door bijvoorbeeld een sinaasappel te doorprikken met kruidnagel!
Na een lange werkdag, of op een luie zondag, voor elke neus is er wel een geschikt geurtje.

Nu al een halloween-touch?
We kijken er allemaal naar uit om onze huizen elk jaar in oktober met een griezelig Halloween-decor te versieren. Van spoken en kobolden tot pompoenen en spinnenwebben, decoraties voor deze vakantie vallen altijd op. Omdat Halloween specifieke decoraties omvat in plaats van je typische herfstdecor, wil je je decoraties op het juiste moment ophangen – niet te vroeg en niet te laat? Start dan pas half oktober!

Share Button