dubbel taatsdeurVoor de beste eerste indruk loop je met je visite vanaf de voordeur richting de woonkamer, en duw je de dubbele taatsdeuren open. Het design van de deuren is perfect afgestemd op de inrichting. De entree loopt op een natuurlijke manier door in de woonkamer. Even kijken ze aandachtig naar de deuren. Die willen ze nu ook.

Taatsen

Taatsdeuren onderscheiden zich van gewone deuren doordat ze geen gewone scharnieren hebben. Taatsdeuren draaien om een verticale as die een stukje naast de rand van de deur zit. De bevestigingspunten worden taatsen genoemd.

Geen deurkozijnen

De deur kan zo uitgevoerd worden dat hij van de grond tot het plafond loopt en twee kanten op draait. Deurkozijnen zijn niet nodig. Taatsdeuren vallen automatisch en geluidloos dicht.

Verschillende uitvoeringen

Taatsdeuren kun je in allerlei verschillende uitvoeringen krijgen. Enkele voorbeelden van taatsdeuren zijn:

  • glazen deuren met stalen frame
  • massief houten deuren
  • spiegel deuren
  • deuren met verschillende materialen en kleuren
  • vlakke en strakke deuren
  • binnen- en buitendeuren

Exclusief en luxe

Taatsdeuren worden nog relatief weinig gebruikt in woningen. De enkele en vooral ook de dubbele taatsdeuren stralen luxe en exclusiviteit uit. Ze kunnen op maat en naar eigen ontwerp gemaakt worden. Het uiterlijk is dus perfect aan te passen aan het interieur.

Toepassingen

Tuindeuren

Glazen taatsdeuren laten licht optimaal door omdat vrijwel het gehele oppervlak van glas is. De tuin wordt daardoor meer bij de woonkamer betrokken.

Voordeur

Een taatsdeur kan ook goed gebruikt worden als voordeur. Ze kunnen van staal, massief hout, glas en verschillende combinaties hiervan opgebouwd worden. Taatsdeuren kunnen veel zwaarder uitgevoerd worden dan traditionele deuren terwijl ze dan nog steeds soepel open en dicht gaan.

Verborgen kamer

Massieve taatsdeuren kunnen zo uitgevoerd worden dat ze een eenheid vormen met de wand waar ze in zitten. Zo valt het niet eens op dat er een deur is.

Zonder handen

Als de keuken van de eet- of woonkamer gescheiden is, hebben dubbele taatsdeuren het grote voordeel dat je ze van beide kanten open kunt drukken, zonder daarbij je handen te gebruiken. Zo kun je dus eenvoudig met een vol dienblad van het ene vertrek naar het andere lopen.

Innoverend design

Als je dus een echt innoverend element in je woning wilt, iets wat je in weinig huizen vindt, en waar je visite van zal opkijken, overweeg dan om enkele of dubbele taatsdeuren aan te schaffen.

Bron foto door Noctum Projecten via Flickr

Share Button